Nu tror jag ta mig sjutton att jag vet allt jag behöver veta om arbetsbyxor

Man vet aldrig vad som sker i livet, dörrar öppnas när andra dörrar stängs. När min arbetsgivare gick i konkurs såg jag det mer som en utmaning att pröva något nytt i livet än som något hemskt. Jag har alltid gillat fysiskt arbete, även om det inte varit vad jag arbetat med professionellt, så när jag såg en annons om att de söktes vaktmästare tog jag en chans och fick jobbet. Det innebär arbete både inne och ute under hela året och helt plötsligt introducerades jag in i en ny värld av jackor och arbetsbyxor. Min nya arbetsgivare gav mig fria händer att hitta kläder som passade just mig, och det fanns betydligt mer att välja bland än bara arbetsbyxor för inne eller utebruk.

Arbetsbyxor bör ha funktionalitet och praktiskhet

Eftersom vintern inte kommit än fokuserade jag på två par tunnare arbetsbyxor för innebruk och två för utebruk. Jag hittade en modell i stretchmaterial kallade stretchbyxor WorkMove för innebruk hos en tillverkare som heter L.BRADOR, perfekt för mig som behöver röra på kroppen mycket under dagen. För tyngre ute arbete blev det klassiska arbetsbyxor, de är inte lika flexibla, men mer stryktåliga känns det som. Läs mer på deras hemsida om du vill veta om fler skillnader och varianter, tro mig det finns hur mycket som helst att lära sig.

Om min tjänst förlängs eller blir permanent skall jag se till att jag får några arbetsbyxor i kort modell, för somrarna kan ju bli otroligt varma. Sen eftersom vi bor i Sverige kan det ju regna med så, en regnbyxa kan nog med hamna på klädkontot. Jag måste erkänna att jag sällan tänkt tanken att arbetsbyxor för kroppsarbetare var lika viktigt som för mig på den tiden jag jobbade i kontorsmiljö, men nu vet jag, en bra arbetsbyxa gör arbetet så mycket skönare att utföra.