Blue Integrator hjälper företag med integrationer

Visst är det fantastiskt med alla möjligheter digitalisering medför. Min första kontakt med Internet var tidigt 90-tal, då vill jag minnas att jag hade en Appledator och modem för att koppla upp mig mot Internet. Det var något enklare kortspel jag testade på Internet.
Ett par år senare studerade jag på högskolan och då läste jag systemutveckling under en termin. Vi lärde oss grundläggande programmering, vilket var kul och intressant. Kort därefter startade jag igång en hemsida för vår studentförening på högskolan. Hemsidan hade sektioner för föreningens olika utskott samt bilder från fester. Sidan med bilder från olika festligheter var väldigt populär och välbesökt.

Utvecklingen av Internet har kommit långt sen min studietid på högskolan. Idag har du en helt annan hastighet på dataöverföring, du kan även skicka större mängder data utan problem.

Idag använder jag Internet dagligen för att läsa nyheterna, kolla meddelanden från vänner via Facebook messenger och läsa bloggar om bilracing. Mobiltelefonen är inte längre en telefon, det är en dator med högre kapacitet än den dator jag hade tidigt 90-tal.

Bolaget jag arbetar på idag säljer bildelar på nätet. För något år sedan valde man att köpa in ett nytt affärssystem och det var i samband med detta som mina kollegor fick upp ögonen för Blue Integrator. Blue Integrator är en integrationsmotor för att integrera olika delsystem i ett företags verksamhet. Det var först för ett halvår sedan jag förstod vilken stor nytta vi fått genom att använda denna integrationsmotor.
Sammanslagning av flera system innebar att jag o många andra kollegor numera slipper en hel del dubbelarbete.

Anledningen att mitt bolag just säljer bildelar beror på att ägaren var en bilentusiast som hade svårt att hitta reservdelar han sökte efter. Resultatet blev att han startade igång en egen verksamhet, som idag har växt till ett bolag med 25 anställda.

Kommentarer är stängda.