Planera Black Friday med anslagstavlor

Så var det den sista fredagen i november, och det betyder bara en sak DET ÄR BLACK FRIDAY. Black friday (svart fredag) är för ni som inte har koll fredagen efter tacksägelsedagen i USA. Det är på den dagen alla butiker börjar rea ut sina gamla varor till finfina priser, detta inför julhandeln mindre än en månad senare. Fredagen har fått namnet ”Black friday” eftersom det är den dagen på året som affärerna går från minus (rött) till plus (svart) i intäkter. Black friday har varit en tradition i USA i flera decennier, men för Sveriges del har black friday bara ”firats” i cirka 5 år. Dagen har trots sin unga ålder (i Sverige) blivit populär och den tillsammans med singles day (singlarnas dag) den 11 november förväntas inom något år gå om mellandagsrean som den tid på året vi svenskar köper mest reavaror.

Vad ska bör man då tänka på inför och under en sådan här stor shoppingdag? Jo det är att ha struktur på både alla reor och sitt köpande. Mitt förslag är att använda anslagstavlor som man kan häfta egenskrivna lappar på. På lapparna ska det som ni finner intressant stå nedskrivet, vad dessa kostar och vart de finns att köpa. På anslagstavlorna kan ni också ha rabattkuponger eller andra viktiga lappar som annars kommer bort. Komplettera gärna med valfri prisjämförelsesajt, för att få det bästa erbjudandet, och glöm inte att det är Cyber monday på måndag.

Kommentarer är stängda.