Sveriges postlådor fylls med näthandelsprodukter

I en DN-artikel om näthandel kan man läsa att logistiken är ett hinder för näthandelns expansion. Här pekar man på det orimliga i att man betalar frakt och sedan måste hämta ut varorna på ett utlämningsställe, som i värsta fall ligger en bit bort och har långa köer. Hur många av oss har inte blivit stående i en kvart eller längre bland suckande pensionärer och skrikiga barn. Man pekar också på att de flesta hemleveranser sker dagtid när folk är på jobbet eller i skolan.

Ett intressant förslag är lokala distributionscentraler där man betalar ett företag för att sköta utkörning från flera leverantörer – och då på en fast tid. Då får man allt från matkassar till blurayboxen, från sina nya varma fleecejackor till julklappsböckerna på samma gång.

Där jag bor har jag tur, för relativt tjocka brev lämnas i husets postlådor i entrén. Men rätt som det är kommer en avisering och man får palla sig till Konsum och de suckande pensionärerna. Jag antar att det beror på brevbäraren eller så har Posten ett register för storleken på postlådor i olika fastigheter. Mina gamla föräldrar tycker det är grymt smidigt att handla via nätet, då dom slipper ge sig ut. För att fler paket ska gå ner i lådan istället för att dom går vidare till ett utlämningsställe så har jag köpt en stor och bra postlåda till dem på Stayhome: http://www.stayhome.se/utomhus/postlador.html riktigt bra blev det och dom behöver inte ge sig ut lika ofta längre.

Näthandeln bara växer och Sveriges postlådor och utlämningsställen fylls med brev och paket. Det är hög tid för smidigare logistiklösningar.

Kommentarer är stängda.